O meni

uros-vecjaZa duhovnost sem se začel zanimati že ko sem bil še najstnik. Očitno sem bil že takrat hipersenzibilen, ker sem dobro čutil vse negativne energije povsod okoli sebe in se zraven spraševal, zakaj je temu tako in če morda ne bi bilo treba, da je temu tako. Kasneje v življenju so me različne situacije spodbudile v iskanje ‘čim boljše verzije samega sebe’, v branje knjig, osebnostni razvoj in za tem še duhovni razvoj. Duhovna tematika mi je postajala vse bolj zanimiva, zato sem ji posvetil vse več časa in te izkušnje sedaj ne bi zamenjal za nič drugega. Vedno pravim, da je duhovnost najbolj zanimiva sestavljanka na svetu s ful dobro končno sliko. Ali pa mogoče najboljši lov na skriti zaklad v vesolju. Ker ko enkrat ugotovimo, kaj je ta skriti zaklad, smo presneto veseli, da smo ga šli iskat.

Zaposlen sem kot spletni razvijalec in to delo mi je zelo pri srcu. Res je eden boljših občutkov, ko lahko nekomu z nekaj programske kode olajšamo delo, za katerega bi sicer potreboval celo večnost. Všeč mi je tudi dejstvo, da si s spletnim programiranjem razvijamo intuicijo oziroma občutek za prihodnost. Kako se bodo obiskovalci naše spletne strani obnašali na njej, to in še marsikaj drugega je potrebno čim bolje začutiti še preden napišemo eno črko programske kode. Lahko rečem, da moje delo definitivno prispeva k osebnemu in duhovnemu razvoju, ni pa seveda to dejstvo omejeno samo na ta poklic.

Všeč mi je tek, kolesarjenje, hoja v hribe in bolj kot ne katerikoli drugi šport. Z gibanjem in dihanjem v telo spustimo veliko sveže energije in ga dobesedno razredčimo. In posledično se v njem ne počutimo tako klavstrofobično, lažje tudi razmišljamo in čutimo. Tudi kakšni daljši teki so lahko zelo zabavni in nas poleg tega naučijo še psihološke stabilnosti in koncentracije. Ni pa mi več všeč tekmovalni šport. Ker po tekmovanju vedno nekdo zmaga, se v tem smislu loči od svojega nasprotnika in med njima se ustvari distanca.