Resnica o hrani, telesni teži in učinkovitosti diet

0
2059

Da bi izgubili odvečno telesno težo, se ljudje kot po pravilu poslužujemo tako-imenovanih diet. V poplavi internetnih strani jih je dandanes mogoče najti na tone. Diete nam predpišejo kaj smemo jesti in kaj ne ali pa nam odredijo nek urnik telovadbe za ‘kurjenje odvečnih kalorij’. Vendar pa le redkim na dieti tudi dejansko uspe izgubiti težo, veliko pa jih potem tudi poroča, da se jim je teža po dieti povrnila. Količina zaužite hrane očitno nima veze z našo težo. To pa pravzaprav že vemo, saj vsak od nas verjetno pozna koga, ki veliko pojé, pa se kljub temu nič ne zredi. Poglejmo si torej, kdaj in zakaj se nam dejansko poveča telesna teža in kaj moramo potem v resnici narediti, da jo izgubimo.

Pred nekaj leti sem izgubil 15 kg v polovici leta. Pa sploh nisem imel namena izgubljati teže, saj je bil moj index telesne mase v optimalnem območju. Le posvetil sem se odstranitvi blokad iz prvih treh energijskih točk (čaker) v telesu. Pri tem sem si pomagal tudi z vnosom večje količine sadja v svoj jedilnik. Zrelo sadje namreč dobro prevaja električni tok. Električni tok pa je osnova za delovanje našega energijskega telesa, ker požene elektromagnetno energijo skozi naše čakre. In ko mi je le te uspelo locirati, prečistiti in odpreti, se mi je odvečna teža kar stopila pred očmi.

Pretok elektrike skozi telo

Človeško telo je prevodnik elektrike. Naša glava sprejema elektriko iz ozračja, jo vodi skozi čakre in jo na koncu ozemlji skozi stopala v Zemljo.

Hkrati s tem tokom elektrike pa teče tok energije iz višjih dimenzij k nižjim, tudi skozi naše čakre. To je tok energije misli, idej, vizij, resnic (prihodnost), ki se kondenzira v energijo naših čustev in fizičnih dejanj (sedanjost). Ta dva tokova sta povezana, saj kadar si pretok električne energije izboljšamo, lažje in hitreje tudi mislimo in ustvarjamo. Pretok električne energije pa vemo, da si izboljšamo s telovadbo, stretchingom, jogo, meditacijo, zavestnim dihanjem ipd.

Jemo, da pozabimo na skrbi

Energija naših misli definira našo prihodnost. Kako hitro bomo želeli našo prihodnost pripeljati v sedanjost je seveda odvisno od tega, kakšno prihodnost smo si ustvarili. Če smo si ustvarili skrbi, bomo želeli zaustaviti energijski tok skozi telo in se najedli težke in neprevodne hrane ali pa bomo na primer zaužili nekaj sladkega. Kadar pa smo si ustvarili prihodnost, katero komaj čakamo, takrat sploh ne bomo lačni oziroma bomo kar pozabili na hrano. V takih primerih se dobesedno zdi, da lahko živimo zgolj od energije navdušenja.

Z izbiro hrane podzavestno uravnavamo pretok energije iz višjih dimenzij v nižje. Voda hitreje prevaja električni tok, kot pa trdna zmes. Predvsem, kadar je voda napolnjena z minerali, ki jih najdemo v sadju, zelenjavi in seveda v soli. Sladkor pa ne prevaja električnega toka. Po sladki hrani zato tudi hitreje sežemo, kadar bi radi upočasnili tok energije iz prihodnosti v sedanjost, da bi na primer zadušili skrbi. Zaustavljena energija pa vemo, da se bo začela spreminjati v maso.

Eden od razlogov za povečanje telesne teže je torej avtomatični odziv telesa, da bi nas distanciralo od naših neurejenih misli in skrbi. Kdor pa lahkotno razmišlja, ta bo imel tudi lahkotno telo.

Telesna teža kot odziv na negativnost

V prejšnjem članku smo že omenili, da naša negativnost zaustavi pretok naše primarne pozitivne energije, ki se zaradi tega spremeni v maso in v telesu ustvari blokado/zaščito. S tem se negativna oseba zaščiti pred posledicami svoje negativnosti. Skozi življenje se zaradi tega vsak izmed nas uči prevzeti kontrolo in odgovornost za svoja dejanja, čustva, resnice in misli. Naše telo nam je temu v pomoč, saj nam nudi možnost za učenje. Če opazimo, da se nam nabira teža, se iz tega naučimo, da delamo nekaj narobe/negativno oziroma da imamo nekje v telesu blokado.

Pri ljudeh s povečano težo hitro začutimo neko zadržanost, zaprtost, odsotnost, sram, krivdo ali pa tudi neposredno negativnost kot je na primer hinavščina, vtikanje, škodoželjnost in na primer čemernost. V primerih, ko se prekomerna teža prenaša iz roda v rod, to nima toliko veze z geni, kot pa s prenosom negativnih načinov razmišljanja.

Negativnost torej v našem telesu ustvari blokado. Oziroma bolj natančno, blokado ustvari v naših čakrah, okoli katerih se potem začne nabirati masa.

Blokade

Ker je čaker v telesu več, zaradi tega poznamo več različnih mest, kjer se nabira telesna teža torej več oblik debelosti (slika desno). Odvisno seveda, kateri naš aspekt in pripadajoča čakra je negativna ali blokirana.

Pomembne energijske točke v našem telesu, ki najbolj vplivajo na fizične energije in telesno težo so korenska čakra par centimetrov pod telesom med stegni, spolna ali sakralna čakra v okolici mehurja in spolnih organov ter čakra solarnega pleksusa v predelu želodca.

Zelo izrazit vpliv na našo težo pa ima tudi naša grlena čakra in pripadajoča žleza ščitnica. Energije, ki se pretakajo skozi ta energijski center, so našemu bitju temeljne, zato se nam ob njenem napačnem delovanju teža začne nabirati kar povsod. Na sličici ima oseba 1 težave s ščitnico.

Skrivanje naše resnice in blokirana grlena čakra

Energije, ki se pretakajo skozi našo ščitnico, so energije naših temeljnih resnic. To so naša prepričanja o tem, kdo smo mi. Kadar imamo o samemu sebi slabo mnenje, bomo to resnico avtomatično želeli skriti pred drugimi. Morda bomo želeli skriti tudi kakšno laž. V naši zavesti bomo ustvarili neprebojen energetski zid. Naše telo pa bo ta zid odrazilo s kopičenjem materije povsod okoli našega bitja. Naše telo vedno vizualno odraža stanje v naši zavesti.

Osebo, katera nima nič za skrivati pred svetom, prepoznamo po njenem govoru. Takšna oseba govori iz svojega centra, iz svoje trebušne prepone. Njen glas je globlji, izrazitejši, močnejši in umirjen. Tista oseba, ki pa ima nekaj za skrivati pred svetom, pa podzavestno ne bo govorila iz svojega centra, saj noče svojih energij deliti z drugimi. Njen glas bo izhajal nekje višje iz telesa oziroma iz njenega ega. Glas bo plitkejši, višji in nemiren.

Strah pred hrano in blokirana korenska čakra

V prvi korenski čakri se shranjuje naš strah kot naše najbolj negativno čustvo. Če si predstavljamo psa, ki zbeži z repom med nogami, dobimo pravi občutek strahu v tej čakri. Kadar po TV vidimo nekaj strašnega, bomo tudi začutili, da se nam v tej točki nekaj zapira. In pa seveda, kadar se našega lastnega življenja lotevamo s strahom. Bojimo se seveda lahko vsakega grižljaja hrane. Na splošno pa to čakro blokiramo tudi kadar se premalo gibamo oziroma nimamo ozemljenega telesa. Na zgornji sliki opazimo, da ima številka 5 težave s to čakro.

Večina ljudi na dieti je prepričanih, da mora vse odvečne kalorije pokuriti s športom. Mnoge mogoče postane tudi groza (nove skrbi) ob misli na športni urnik za kurjenje maščob. Vendar pa to energijsko točko lahko brez težav odpremo tudi zgolj s hojo ali pa raztezanjem. In se hkrati še nehamo bati stvari/ljudi/hrane. Potem pa samo opazujemo, kako se nam bo odvečna teža začela topiti ne da bi se še kaj dodatno naprezali in kurili kalorije.

Ker je človeško telo elektromagnetno, pa je vseeno nujno, če želimo sprostiti energijo v korenski čakri, naše telo prizemljiti. To seveda naredimo tako, da čimveč hodimo bosi, po možnosti v naravi. Nošenje čevljev z gumijastimi podplati zaustavi pretok energije skozi telo enako kot uživanje sladkorja ali pa prenažiranje.

To čakro blokira tudi nošenje spodnjega perila. Glede na to, da je to pač naš higienski standard, je zato moj predlog takšen, da v času, ki ga imamo rezerviranega zase, nosimo ohlapno perilo, še bolje pa je, če se odenemo v haljo.

Krivda pri uživanju hrane in blokirana spolna čakra

Spolna čakra skrbi za energijo naših medsebojnih odnosov in fizičnih dejanj. Negativnost v tem področju poznamo kot občutek krivde. Krivda nam zapre spolno čakro. Na zgornji sliki imata 3 in 5 oseba težave s to čakro.

Kadar uživamo hrano v nasprotju z našim prepričanjem kaj smemo jesti in kaj ne, se bo to v našem energijskem telesu takoj poznalo kot občutek krivde. Takrat rečemo na primer, da smo se pregrešili. Skozi življenje seveda slišimo nenormalno veliko idej in prepričanj o tem, kaj lahko jemo in kaj ne in naučiti se jih moramo preslišati, če ne se bomo s časom počutili krivo prav pri vsakem grižljaju.

Sploh ni torej pomembno, kaj jemo, je pa pomembno, kako se ob tem počutimo. Če ob prehranjevanju ne čutimo krivde, ne bomo zablokirali te čakre in zaradi tega se ne bomo zredili. Vemo, da ima hrana prosto pot skozi črevo in če je telo ne bo potrebovalo, je ne bo absorbiralo.

Spolno čakro lahko zablokiramo tudi z neurejenimi spolnimi odnosi oziroma prevelikim številom le teh. Če pa najprej pustimo spolni energiji, da zapolni našo spolno čakro, nam bo le ta tam pomagala očistiti blokade (krivda, zadržanost).

Za pretok energije med korensko in spolno čakro skrbi PC mišica, ki jo poznamo iz Keglovih vaj in ki se tudi hitro rada zakrči. To je tista mišica, ki uravnava pretok vode, ko gremo na WC. Ideja je, da to mišico ohranimo čimbolj sproščeno, da lahko energija neovirano teče skozi telo. Vzrok za zakrčenost te mišice je tudi strah.

Sram in blokirana čakra solarnega pleksusa

Čakra solarnega pleksusa se nahaja nekaj centimetrov nad našim popkom, kjer se nahaja tudi naš želodec. Zgoraj na sliki imajo 1, 2, 4 in 6 težave v tem predelu.

Če v življenju ne sledimo energiji našega srca (naslednja čakra po višini) ali pa imamo jasno srce zaprto zaradi naše negativnosti v teh energijah (nespoštovanje, obsojanje, jeza), potem se nam solarni pleksus zapre. Takrat moramo energijo v tem predelu nujno nadomestiti z več hrane. Hrana seveda ni nič drugega, kot nadomestilo za energijo ljubezni. 

Kadar imamo solarni pleksus zaprt, nas spremlja občutek treme in sramu, ki pa ga potem prenesemo naprej na sram pred našim telesom, kateremu se je seveda začela nabirati odvečna teža.

Zaprt solarni pleksus torej pomeni večjo lakoto hkrati pa se nam nabira teža okoli pasu. Smo očitno v brezizhodnem položaju in če bomo na tej točki želeli na silo shujšati, si bomo dobesedno delali škodo in zraven trpeli. Pot iz te situacije je edino skozi odprtje našega srčnega centra in centriranju naše energije, da si odpremo še solarni pleksus. Kar pa ne pomeni nič drugega kot pa to, da v življenju začnemo delati tisto, kar naše srce želi in ne tisto, kar mislimo, da moramo. In seveda, da smo v srcu pozitivni.

Telo potrebuje svetlobo

Če primerjamo zaužito hrano in prebavljeno hrano, lahko hitro opazimo, da je telo iz hrane absorbiralo svetlobo, medtem ko je količina prebavljene hrane ostala skoraj enaka zaužiti.

Telo potrebuje svetlobo, da z njo napolni čakre. Polnovreden obrok je torej sestavljen iz barvno raznolike hrane. Ko pa jih enkrat napolni, pa se tudi blokade hitreje odstranijo, če seveda hkrati odstranimo naše negativne aspekte. Če se želimo posvetiti samo določeni čakri, si lahko pomagajmo s hrano v barvi te čakre. Korenska čakra se bo na primer napolnila z rdečo barvo, spolna z oranžno in solarni pleksus z rumeno.

Kadar hrano pečemo, lahko opazimo izbijanje fotonov ven iz hrane, ki postaja bolj in bolj rjavkaste barve. Takšna hrana telesu ne prinese prave energije. V primeru, da je hrana zelo toplotno obdelana, nam celo škoduje, saj vemo, da po takšnem obroku postanemo zaspani.

Učinkovitost diet

Kdor ne bo odstranil blokad iz čaker, temu nobena dieta žal ne bo mogla pomagati. Lahko bo sicer izgubil nekaj teže, vendar se mu bo po koncu diete le ta vrnila. Nekateri celo poročajo, da so se po končani dieti zredili še bolj. Očitno so si zaradi skrbi in negativnosti v času diete in občutku krivde pri uživanju priljubljene hrane po končani dieti v energijsko telo dodali še nekaj dodatnih blokad.

Za skrbi smo že omenili, da se jim telo avtomatsko želi izogniti tako, da zmanjša pretok energije iz prihodnosti v sedanjost in se zaradi tega zredi. Da pa je oseba na dieti negativna, pa je tudi očitno, saj ji je v tem obdobju mar predvsem zase. Dobesedno ji je mar le za svojo rit! Zavrne nas (negativnost), če ji ponudimo kakršenkoli grižljaj. Strah jo je pojesti karkoli. Zraven te osebe čutimo, da je z mislimi nekje drugje, odsotna, odklopljena, negativna. In kadar je oseba negativna, smo rekli, da blokira energijo, ki se potem spremeni v maso.

Teža dnevno inhaliranega zraka

Nekateri ljudje so nam pravzaprav že dokazali, da uživanje hrane nima nič veze s telesno težo. Peščica ljudi se namreč za preživetje zanaša zgolj na dihanje zraka in prano (energijo iz višjih dimenzij) in nič ne izgubljajo na teži.

Če z vsakim našim vdihom inhaliramo približno pol litra zraka, je to približno pol grama snovi na vdih. Čez dan vdihnemo okoli 20 tisočkrat, torej naše telo v tem času predela 10kg zraka, med tem ko istočasno predela kakšen kilogram hrane. V zraku pa vemo, da so tudi vse potrebne snovi za sestavo ogljikovih hidratov, maščob in proteinov. Tukaj bi lahko iskali tudi odgovor na vprašanje, zakaj ljudje na dieti počasi izgubljajo težo, tudi če občutno zmanjšajo vnos hrane.

Way to go

Vodilna elita, ki je zadaj za mediji in šolskim sistemom, se točno zaveda, kaj je to človek in kako je naše energijsko telo sestavljeno iz čaker in nam namerno drži to znanje čimbolj skrito. Razlogi so jasno denar in želja po prevladi.

Med nas namerno širijo laži in poveličujejo zmotne raziskave znanstvenikov. Preko filmov in nanizank nas naučijo skrbi, drame in negativnosti, preko talk showov in ostalih medijev pa nam potem prodajajo različne diete. Morda je zaradi tega tudi index optimalne telesne teže (optimalne človekove negativnosti) postavljen višje kot je treba, v območje blokiranih ali negativnih čaker.

Ljudje pa zato vedno znova preizkušamo nove in nove diete in potem z lakoto in ‘kurjenjem kalorij’ mučimo sami sebe klub temu, da smo sedaj pa že res slišali zelo veliko poročil o tem, kako diete ne delujejo.

Pravijo, da gre osel enkrat na led. Kar se tiče koncepta hujšanja smo kot človeštvo torej krivi, da smo šli na led, tam nam je spodrsnilo, smo padli in se udarili v glavo, razbili nos, popackali led s krvjo, naredili razpoko v led, padli v vodo, se komaj rešili in utrpeli podhladitev in pljučnico. In potem to ponovili še večkrat. Bomo še enkrat?

Tukaj se pa v bistvu pozna želja človeka, da bi bil vitek. V podzavesti čuti, da je biti vitek ‘way to go’. Zaveda se, da je to to, kar v življenju išče. Zaveda se, da biti vitek pomeni biti pozitiven in ponovno povezan z vesoljem.

Jaz upam, da mu bo ta članek v pomoč.

Članek je bil objavljen 5.3. 2017 na www.duhovnost.eu.

Odstavek o ščitnici je bil dodan 11.8. 2018.